Naslovna Uncategorised Ovacije za "Gospođu ministarku" u Zagrebu

Ovacije za “Gospođu ministarku” u Zagrebu

Ulaznice za beogradsku “Gospođu ministarku” rasprodate su u Zagrebu čim je stavljena na repertoar, a velika dvorana Hrvatskog narodnog kazališta bila je mala da primi sve koji su želeli susret sa delom najznačajnijeg srpskog komediografa.

“Kontinuitet razmene predstava između Zagreba i Beograda postoji već godinama, ali jedna velika pauza u razmeni narodnih kazališta je bila zapravo stvar, ja sam uvek naglašavao neka generacijska odgovornost”, kaže Ivica Buljan, umetnički direktor Drame Hrvatskog narodnog kazališta.

Direktorka Narodnog pozorišta Ivana Vujić ističe da su dve kuće potpuno srodne, sestrinske kuće koje su uvek sarađivale.

“Podsetiću da gospodin Konjović je godinama radio u Zagrebu, a takođe gospodin Gavele je proveo svoje plodne godine u Beogradu i mnogi umetnici i s jedne i s druge strane su sarađivali na opšte dobro i zadovoljstvo”, dodaje Vujićeva.

Nušićeva “Gospođa ministarka” prati društveni uspon i sunovrat žene ministra koja iz svakodnevnice jedne male sredine naglo dospeva u elitne društvene krugove i opijena vlašću donosi pregršt loših odluka.

“Ovakav prijem i ovakvu sreću u publici nismo odavno imali priliku da vidimo na nekom gostovanju”, naglašava Radmila Živković, glumica.

Ova “Gospođa ministarka” donela je u Zagreb specifičan senzibilitet reditelja Jagoša Markovića koji tekst koristi da stvori efektan scenski univerzum u kome se prepliću suze i smeh i gde se na specifičan način poetizuju obični ljudi i društvene nevolje.

Mnogo neposrednog humora prelilo se sa scene u publiku Hrvatskog narodnog kazališta koja je ovacijama otpratila beogradsku “Gospođu ministarku”. Uz to informacija da je nakon 38 godina sklopljen sporazum o redovnoj razmeni predstava između dva nacionalna teatra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Tunis ili Turska – Poređenje uz koje će izbor biti lakši

Planiranje letovanja zahteva pažljiv izbor destinacije, a izbor između Turske i Tunisa može biti posebno izazovan. Obe zemlje nude jedinstvene atrakcije, prelepe plaže i...

Sta uključuju veliki gradjevinski projekti – Sve što je potrebo da znate

Veliki građevinski projekti su monumentalni poduhvati koji zahtevaju detaljno planiranje, velike resurse i inovativne tehnologije. Ovi projekti ne samo da oblikuju pejzaž naših gradova...

Kako napraviti idealan plan za mršavljenje – Hrono dijeta za fit figuru do leta

Hrono dijeta je postala popularna širom sveta zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu ishrani i mršavljenju. Osnova hrono dijete je u sinhronizaciji unosa hrane sa biološkim...

Vodič za učenje muzičkih nota

Muzičke note su osnovni gradivni blokovi muzike, a njihovo učenje je prvi korak ka razumevanju i sviranju muzičkih dela. Bez obzira da li ste...

Recent Comments