Naslovna Uncategorised Ministarstvo: Izmišljotine v. d. direktora MSU

Ministarstvo: Izmišljotine v. d. direktora MSU

“Rok za konačno određivanje budžeta ustanova kao i svake godine je kraj januara za tekuću godinu, dok je opštepoznata činjenica da Ministarstvo kulture i informisanja ne “kažnjava” nikoga, pa ni ustanove kulture čiji je osnivač. Takva izmišljotina v. d. direktora Nakarade je za žaljenje”, saopštilo je Ministarstvo povodom izjave Nakarade.

Ukazuju da izvršenje budžeta Muzeja savremene umetnosti u 2019. godini iznosi 92,98 procenata, što je manje od značajnog broja ustanova (Narodno pozorište 98,5 posto, Galerija Matice srpske 96,4 posto, Arhiv Srbije 98,41, Filmske novosti 98,75 itd).

“Sve to v. d. direktora Nakarada morao bi da zna, kao što bi, kada govori o tome ko je finansirao izložbu Marine Abramović trebalo da zna da država nije neki amorfni i nevidljivi entitet, već da ista ta država putem Ministarstva kulture i informisanja finansira ustanove kulture i njihove programe i izložbe”, napominju u saopštenju.

Naglašavaju da Muzej savremene umetnosti ne može očekivati da ima isti budžet na nivou 2019. jer se tako velika i zahtevna izložba kao što je “Čistač” Marine Abramović ne dešava često i ne može se kao razlog upotrebiti za traženje jednakih finansijskih sredstava svake godine.

“U 2019. godini zbog te značajne izložbe, što Nakarada ni u jednom trenutku ne uzima u obzir, umanjena su sredstva drugim važnim ustanovama kulture”, ističe Ministarstvo.

Ističu da “Nakaradi ovo nije prvi put da neargumentovano i tendenciozno napada matično ministarstvo”.

“Ako v. d. Nakarada smatra da je “zarada” Muzeja savremene umetnosti zapravo prihod koji predstavlja manje od 15 posto od ukupne cene izložbe, onda je to sasvim inovativan pristup finansijskoj analizi poslovanja i Ministarstvo kulture i informisanja ne želi javno da komentariše takve navode”, ističe se u saopštenju Ministarstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Zdravi obroci dostava: Brza i ukusna rešenja za Vašu zdravu Ishranu

U današnjem brzom ritmu života, održavanje zdrave ishrane postaje izazov, a balansiranje između poslovnih obaveza, porodičnih aktivnosti i fizičkih vežbi često ostaje nedostižan cilj....

Dodatna računarska oprema

U današnjem digitalnom dobu, računari su postali središnji deo našeg svakodnevnog života. Bilo da radimo od kuće, igramo video igre, ili jednostavno surfujemo internetom,...

Zašto je vaša bezbednost i zaštita porodice bitna

Život je neizvestan, a misao o neplaniranim događajima i neželjenim situacijama može biti zastrašujuća. Nijedan od nas ne može predvideti budućnost, ali možemo preduzeti...

Šta nakon provoda?

Jutarnja kafa u boemskim kafićima Nakon uzbudljive noći provoda u Beogradu, možda vam je potrebno malo opuštanja i vraćanje u normalan ritam. Ništa ne može...

Recent Comments