Naslovna Dom Ulepšavanja prostora koja ostavljaju upečatljiv utisak

Ulepšavanja prostora koja ostavljaju upečatljiv utisak

Mnogo je načina da se dom, kancelarija, prodajni ili bilo koji drugi prostor učini lepšim i modernijim. Neke ideje se realizuju samostalno, a za druge su potrebni profesionalci – dizajneri, moleri, arhitekte i mnogi drugi. Takođe, u pogledu izbora načina za uvođenje inovacija u željenom objektu, najbolje je konsultovati stručnjake.

Da bi prostorija ostavila upečatljiv utisak i bila stilizovana bepsrekorno, prema željama vlasnika i raspoloživoj kvadraturi, sugestija je uvek se baviti detaljima i sitnicama, a ne samo krupnim stvarima. Moleri su zaduženi za duh svežine, koji se neiscrpno unosi sjajnim odabirom boja za zidove, ali i radovima koji će od njih napraviti pravo „platno“ za inspirativno ulepšavanje.

Bavite se zidovima, jer su oaza mira

Molerski radovi su stvaraoci raznovrsnih šara na zidovima, što je značajno ne samo sa aspekta ulepšvanja, dekorisanja i dopadljivosti, već i kreiranja utiska „odmaranja“ uma, oka i tela uz karakterističan odabir boja. Naime, poznato je da zelena boja opušta i u kombinaciji sa odličnom tehnikom „Sahara“ može stvoriti odličnu površinu koja se presijava – estetski je lepa, jednostavna za održavanje, a celokupan prostor moderniji. 

Ideje koje realizuju moleri su brojne i raznovrsne, a biraju se prema savetima profesionalaca za uređenje prostora, kao i prema željama vlasnika objekata. Zidovi sigurno ostavljaju snažan utisak, i nekada mogu biti prava podloga za izazovne kreacije, dok će ostatak uređenja biti sveden, jednostavan i bez izraženih detalja. Takođe, moleri mogu da naprave neverovatne „priče“ na zidu i plafonu, na način da ostavljaju utisak stila, elegancije, mode, ali i čitavih željenih ilustracija. 

Posvetite pažnju rasveti, za vidljivost i dizajn

Pored toga što će molerski radovi doneti inspirativne „priče“ na podlozi kao što su plafoni i zidovi, veoma važan aspekt uređenja jeste rasveta. U kombinaciji sa kvalitetnom bojom na zidu, led trake mogu izgledati savršeno. Pun sjaj prostorije dobija se zahvaljujući kombinaciji modernih sijalica u šarenim tonovima, ili jednobojnim nijansama, sa oslikanim zidovima, tehnikom pustinjskih dina ili nanošenja šljokica koje realizuju moleri.

Za odlične stilske efekte, ugradnja rasvete u spuštene plafone, pregradne zidove i police kreirane od gipsa, jedan je od izbora koji je danas baš aktuelan. Štedi prostor, jer nema potrebe za postavljanjem polica od drveta, već se svi delovi nalaze smešteni u neverovatnom prostoru – zidovima. Čak i za ove ideje mogu biti angažovani moleri, koji pored krečenja i obrade zidova, bave se i gipsarskim radovima. 

Kombinujte materijale i boje, za estetsku privlačnost

Još jedan način da prostor ostavi neverovatan utisak, jeste uz kvalitetnu kombinaciju materijala i boja. Ne samo da su zidovi prostor na kojem se pokazuju umeća koja imaju moleri, već i dodatak pregrada od drveta, polica i umetničkih dela odličan je put do stila i elegancije. Specijalno dizajnirane bordure od keramike, pločice od granita i stilovi u bojama drveta namenjene podovima, u kombinaciji sa gipsanim zidovima, spuštenim plafonima i oslikanim zidovima, predstavljaju kvalitetno ulepšavanje prostora. 

Kako je danas dozvoljeno obimno kombinovanje boja,  dezena i materijala, moguće je kreirati neverovatne enterijere. Kada moleri stvore pustinjske dine na zidovima, uz led rasvetu, gipsane police i podove od pločica u bojama drveta, enterijer je opremljen po najvišim standardima mode i trenda.

Raznovrsnost tehnika za ulepšavanje prostora bazira se na velikom broju ideja koje stvaraju profesionalci u uređenju enterijera. Moleri imaju bitnu ulogu, jer obično svako ulepšavanje počinje ili se završava dekorisanjem zidova. Pored toga, kreiranje polica i pregrada od gipsa, kombinacija materijala za kreacije na zidovima, podovima i u samoj prostoriji, samo su neke od mogućnosti uvođenja odličnih dizajnerskih rešenja u određeni ambijent.

- Advertisment -

Most Popular

Tunis ili Turska – Poređenje uz koje će izbor biti lakši

Planiranje letovanja zahteva pažljiv izbor destinacije, a izbor između Turske i Tunisa može biti posebno izazovan. Obe zemlje nude jedinstvene atrakcije, prelepe plaže i...

Sta uključuju veliki gradjevinski projekti – Sve što je potrebo da znate

Veliki građevinski projekti su monumentalni poduhvati koji zahtevaju detaljno planiranje, velike resurse i inovativne tehnologije. Ovi projekti ne samo da oblikuju pejzaž naših gradova...

Kako napraviti idealan plan za mršavljenje – Hrono dijeta za fit figuru do leta

Hrono dijeta je postala popularna širom sveta zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu ishrani i mršavljenju. Osnova hrono dijete je u sinhronizaciji unosa hrane sa biološkim...

Vodič za učenje muzičkih nota

Muzičke note su osnovni gradivni blokovi muzike, a njihovo učenje je prvi korak ka razumevanju i sviranju muzičkih dela. Bez obzira da li ste...

Recent Comments