Kvalitetan i dugotrajan ravnajući sloj – da svaka ideja bude realizovana

0
111
ravnajuci sloj za podove

Molerski radovi izvode se u svim objektima, bez obzira na namenu i kvadraturu. Višestruke i maštovite ideje mogu se ostvariti ukoliko se pronađe najbolji materijal za molere. U zavisnosti od obima potrebnih aktivnosti, kao i samog karaktera radova koji se sprovode, važno je obezbediti kvalitetan materijal za ravnajući sloj za podove, trajna fug masa, košuljica za pod i mnogo toga drugog.

Za svaku vrstu renoviranja, ulepšavanja i dizajniranja enterijera, kao i eksterijera, angažuju se iskusni i profesionalni majstori. U situacijama kada se postavlja ravnajući sloj, fug masa, košuljica za pod i obavlja niz srodnih radova, potrebno je pronaći najbolje molere, koji će preporučiti materijal savršenih karakteristika. Sam postupak izvođenja koraka od planiranja do ostvarenja zadatak je vrhunskih molera, za koji nabavljaju najbojle teksture, materijale i alate.

Ravnajući sloj za podove – cementna košuljica

Da bi se dobila potpuno ravna podloga koja će se vrlo frekventno koristiti, neophodno je postaviti ravnajući sloj za podove, ispod laminata, keramike, brodskog poda, parketa ili drugih obloga. Ravnajući sloj se još naziva i cementna košuljica, koja se formira iz strukture slične betonu, odnosno kombinacije sitnog peska, vode i cementa. Da bi se postavio ravnajući sloj cena zavisi od broja slojeva, i kreće se na nivou oko 4 evra po kvadratu, dok materijal košta nekoliko hiljada dinara.

U zavisnosti od vrste podloge i broja nivoa, debljina koju ima ravnajući sloj za podove iznosi oko 5 centimetara bez, i do 10 centimetara sa izolacionim strukturama. Cementna košuljica treba da bude oblikovana potpuno ravno i u predviđenoj gustini i debljini strukture, kao i da odstoji bar 48 časova pre postavljanja podova. Pored toga, kada se postavlja cementna košuljica cena zavisi od broja slojeva i kvadrature, kao i odabrane teksture za ravnajući sloj.

Najpolja fug masa – za trajnost i svežinu pločica svih vrsta i fizičkih karakteristika

Pored toga što je za ravnajući sloj cena na nivou od nekoliko evra po metru kvadratnom postavljanja uz najbolje materijale, za sličan trošak dobija se lepljenje inovativnog dizajna keramičkih pločica. Da bi uvek imale fizičke karakteristike kao da su nove, a strukturu snažnu i otpornu, preporuka je da se odabere inovativna Mapei fug masa – cena je niska za odličan kvalitet i trajnost. Da bi se kupila najbolja fug masa potrebno je nekoliko stotina dinara za jedno prosečno pakovanje, uz brzosušeća svojstva, unapređene performanse i sve tipove površina za fugovanje.

Fug masa se jednostavno i brzo postavlja, suši za kratko vreme i ima dugovečno čvrstu strukturu. Dostupna je u bogatom asortimanu boja, za efikasno i potpuno uklapanje sa pločicama i ostatkom uređenog prostora. Specijalni osveživači boja mogu se koristiti dugi niz godina nakon postavljanja pločica, kada fug masa održava blistavost tonova, jasnoću nijanse, čistoću i glatkoću bez vlage, buđi i stranih materija.

Širok spektar aktivnosti obavljaju se kako bi unutrašnjost i spoljašnjost objekata dobili potpuno novi izgled i moderan dizajn. Uz ravnajući sloj za podove, fug masa, cementna košuljica i masa za izravnanje betona spolja, jedni su od najčešćih radova koje profesionalno, detaljno i na osnovu praktičnog iskustva realizuju najbolji moleri.