Naslovna Vesti "Supernatural" u Ozonu, digitalne grafike Vladimira Milanovića

“Supernatural” u Ozonu, digitalne grafike Vladimira Milanovića

Vektorske grafike koje su nastale preoblikovanjem materijala koji je korišćen u izradi prethodno realizovanog umetničkog rada, novina su u ostvarenjima Vladimira Milanovića.

“Galerija “Ozon” predstavlja tematski ciklus “Vektorajz”- naši savremeni stvaraoci. Vladimir Milanović kao već istaknuti autor, koji radi kao profesor fakulteta Likovnih umetnosti široj publici svakako zaslužuje da se predstavi”, kaže Marijana Dujović, koordinator.

“Za mene je bilo uzbudljivo povezati dva rada koja su vremenski dosta udaljena. Jedno je mrtva priroda, drugo je Dišanov rad sa početka 20. veka, gde se zapravo govori o dva različita koncepta umetničkog stvaralaštva i generalno ideologije umetnosti. Kroz ovaj ciklus grafika ja sam napravio aproprijaciju i prisvajanja svog već realizovanog rada”, kaže Vladimir Milanović, autor Izložbe “Supernatural”.

Umetnik nastoji da kroz formu klasičnog likovnog motiva ciklusom “Supernatural” predstavi nove grafike nastale izmeštanjem pojedinačnog elementa iz predhodnog okruženja.

“Na primeru Milanovićevih radova elemente vektorske umetnosti vidimo u pročišćenim površinama, jakom koloritu i izraženom geometrizacijom”, kaže Nikola Krivokapić, član Umetničkog saveta galerije.

Vladimir Milanović, docent Fakluteta likovnih umetnosti u Beogradu predstavio se na 16 samostalnih izložbi i više od sto kolektivnih postavki, ne samo u Srbiji, već i u drugim zemljama Evrope.

Dobitnik je više nagrada na međunarodnim izložbama savremne grafičke umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Zdravi obroci dostava: Brza i ukusna rešenja za Vašu zdravu Ishranu

U današnjem brzom ritmu života, održavanje zdrave ishrane postaje izazov, a balansiranje između poslovnih obaveza, porodičnih aktivnosti i fizičkih vežbi često ostaje nedostižan cilj....

Dodatna računarska oprema

U današnjem digitalnom dobu, računari su postali središnji deo našeg svakodnevnog života. Bilo da radimo od kuće, igramo video igre, ili jednostavno surfujemo internetom,...

Zašto je vaša bezbednost i zaštita porodice bitna

Život je neizvestan, a misao o neplaniranim događajima i neželjenim situacijama može biti zastrašujuća. Nijedan od nas ne može predvideti budućnost, ali možemo preduzeti...

Šta nakon provoda?

Jutarnja kafa u boemskim kafićima Nakon uzbudljive noći provoda u Beogradu, možda vam je potrebno malo opuštanja i vraćanje u normalan ritam. Ništa ne može...

Recent Comments