Naslovna Vesti "Supernatural" u Ozonu, digitalne grafike Vladimira Milanovića

“Supernatural” u Ozonu, digitalne grafike Vladimira Milanovića

Vektorske grafike koje su nastale preoblikovanjem materijala koji je korišćen u izradi prethodno realizovanog umetničkog rada, novina su u ostvarenjima Vladimira Milanovića.

“Galerija “Ozon” predstavlja tematski ciklus “Vektorajz”- naši savremeni stvaraoci. Vladimir Milanović kao već istaknuti autor, koji radi kao profesor fakulteta Likovnih umetnosti široj publici svakako zaslužuje da se predstavi”, kaže Marijana Dujović, koordinator.

“Za mene je bilo uzbudljivo povezati dva rada koja su vremenski dosta udaljena. Jedno je mrtva priroda, drugo je Dišanov rad sa početka 20. veka, gde se zapravo govori o dva različita koncepta umetničkog stvaralaštva i generalno ideologije umetnosti. Kroz ovaj ciklus grafika ja sam napravio aproprijaciju i prisvajanja svog već realizovanog rada”, kaže Vladimir Milanović, autor Izložbe “Supernatural”.

Umetnik nastoji da kroz formu klasičnog likovnog motiva ciklusom “Supernatural” predstavi nove grafike nastale izmeštanjem pojedinačnog elementa iz predhodnog okruženja.

“Na primeru Milanovićevih radova elemente vektorske umetnosti vidimo u pročišćenim površinama, jakom koloritu i izraženom geometrizacijom”, kaže Nikola Krivokapić, član Umetničkog saveta galerije.

Vladimir Milanović, docent Fakluteta likovnih umetnosti u Beogradu predstavio se na 16 samostalnih izložbi i više od sto kolektivnih postavki, ne samo u Srbiji, već i u drugim zemljama Evrope.

Dobitnik je više nagrada na međunarodnim izložbama savremne grafičke umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Tunis ili Turska – Poređenje uz koje će izbor biti lakši

Planiranje letovanja zahteva pažljiv izbor destinacije, a izbor između Turske i Tunisa može biti posebno izazovan. Obe zemlje nude jedinstvene atrakcije, prelepe plaže i...

Sta uključuju veliki gradjevinski projekti – Sve što je potrebo da znate

Veliki građevinski projekti su monumentalni poduhvati koji zahtevaju detaljno planiranje, velike resurse i inovativne tehnologije. Ovi projekti ne samo da oblikuju pejzaž naših gradova...

Kako napraviti idealan plan za mršavljenje – Hrono dijeta za fit figuru do leta

Hrono dijeta je postala popularna širom sveta zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu ishrani i mršavljenju. Osnova hrono dijete je u sinhronizaciji unosa hrane sa biološkim...

Vodič za učenje muzičkih nota

Muzičke note su osnovni gradivni blokovi muzike, a njihovo učenje je prvi korak ka razumevanju i sviranju muzičkih dela. Bez obzira da li ste...

Recent Comments