Naslovna Vesti Predstava "Guliver", putovanje kroz preispitivanje različitosti

Predstava “Guliver”, putovanje kroz preispitivanje različitosti

Egzotično putovanje Gulivera vodi nas kroz preispitivanje različitosti, snazi i slabostima, o nasilju i teroru velikih nad malima, o predrasudama.

“Mali dečak koji je pobegao od kuće da bi možda nešto novo zatekao na tom putu. Dosadno mu je kod kuće i mislio je da je taj svet u kome je živeo prazan i koji ga ne ispunjava. A zapravo posle dolazi do toga da otkriva neke svoje mračne strane na tom putu”, kaže glumac Arsenije Tubić.

Rediteljka Isidora Goncić navodi da je jako želela da to izvede, i to kako da napravi Liliputaniju i Svet džinova na sceni jer joj je to bilo izazovno.

“Tako sam se trudila da ta putovanja budu što luđa i što veća egzotika”, priča Goncićeva.

Ivana Adžić će se u predstavi “Guliver” pojaviti u ulozi Kraljice Liliputanaca, razmažene ćerke Džin i muve. Pored novih projekata raduje se igranju na letnjoj dečjoj sceni Tašmajdan.

“Predstavljamo se sa tri predstave. Jedna od njih je i ‘Srce u junaka Kraljevića Marka’, koja po mom mišljenju i vapi da se igra napolju pošto je takva i scenografija i seno i sve tako ima veze sa prirodom. Tako da mislim da će deci biti jako zanimljivo da opet mogu da gledaju predstave pošto mislim da su u ovom karantinu kao i svi svenuli”, ispričala je Adžićeva.

Pored predstave o Kraljeviću Marku najmlađa publika će na otvorenoj sceni videti “Malu školu rokenrola” i “Čarobnu knjigu”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Tunis ili Turska – Poređenje uz koje će izbor biti lakši

Planiranje letovanja zahteva pažljiv izbor destinacije, a izbor između Turske i Tunisa može biti posebno izazovan. Obe zemlje nude jedinstvene atrakcije, prelepe plaže i...

Sta uključuju veliki gradjevinski projekti – Sve što je potrebo da znate

Veliki građevinski projekti su monumentalni poduhvati koji zahtevaju detaljno planiranje, velike resurse i inovativne tehnologije. Ovi projekti ne samo da oblikuju pejzaž naših gradova...

Kako napraviti idealan plan za mršavljenje – Hrono dijeta za fit figuru do leta

Hrono dijeta je postala popularna širom sveta zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu ishrani i mršavljenju. Osnova hrono dijete je u sinhronizaciji unosa hrane sa biološkim...

Vodič za učenje muzičkih nota

Muzičke note su osnovni gradivni blokovi muzike, a njihovo učenje je prvi korak ka razumevanju i sviranju muzičkih dela. Bez obzira da li ste...

Recent Comments