Naslovna Zabava Najbolji restorani u Skadarliji

Najbolji restorani u Skadarliji

Jedna od najstarijih i najlepših ulica grada Beograda upravo je Skadarlija. Ona predstavlja jedan od simbola Beograda i najpoznatiju boemsku četvrt koju morate obići ukoliko ste u poseti našem glavnom gradu. Poznata po kaldrmi, prelepoj rasveti i nezaboravnom ambijentu Skadarlija može da se pohvali najstarijim kafanama koje i dan danas predstavljaju mesto dobrog provoda, hrane, pića i muzike.

Prva asocijacija na Skadarliju mnogima su zvuci starogradskih pesama. I zaista ukoliko planirate da posetite ovo mesto znajte da vam je provod zagarantovan uz najlepše starogradske pesme, zvuke tamburice, najbolju hranu i piće. Skadarliju možete osetiti u pravom smislu reči jedno ako je posetite. Restorani u Skadarliji  prava su atrakcija strancima koji dođu u naš grad da se provedu. Njihovo najljubaznije osoblje i uopšteno atmosfera koje nude učinili su upravo Skadarlijom jedno od najboljih mesta za izlazak kafanskog tipa. Svaki od restorana u Skadarliji ima svoju priču i svaki od njih vredi posetiti. U nastavku teksta navešćemo neke od najpoznatijih kafana u okviru Skadarlije.

Tri šešira

Kafana Tri šešira postoji još od 1864. godine. Ujedno je najstarija kafana Skadarlije. Ova kafana nalazi se na mestu nekadašnje zanatske radionice takozvane šeširnice čiji je logotip imao tri plehana šešira. Ova kafana ugostila je neke od najpoznatijih imena boemskog života koja su upravo ovde stvarali, pisali i pevali. Danas ako posetite ovu kafanu uživaćete uz zvuke tamburaša, tradicionalnoj srpkoj kuhinji i jedinstvenom ambijentu.

Dva jelena

Pored Tri šešira kafanu koju nikako ne smete zaobići jeste Dva jelena. Prema saznanjima tu je nekada postojala Avramova pekara. Gazda Joakim kupuje pekaru davne 1867. godine i preuređuje je u kafanu Dva jelena. Pored Tri šešira ova kafana omiljena je u Skadarliji. Mnoge ugledne ličnosti bili su gosti ovog mesta. Danas je ova kafana jedna od najpopularnijih.

Šešir moj

Jedna od četiri čuvene kafane Skadarlije jeste kafana Šešir moj. Međutim mnogi nisu upoznati sa činjenicom da je ovo relativno mlada kafana, otvorena je 1990. godine. Bez obzira na to kafana Šešir moj danas može da stane rame uz rame sa čuvenim kafanama Tri šešira i Dva jelena. Priča o ovoj kafani jako je zanimljiva. Naime vlasnik ove kafane radio je u mladosti kao konobar u čuvenoj kafani Tri Šešira, ponosan na tu činjenicu i uživajući radeći u jednoj od najčuvenijih kafani u celoj tadašnjoj Jugoslaviji odlučuje da pokrene sopstveni biznis. U trenutku kada je saznao da se susedna poslastičarnica izdaje rešava da otovri Šešir moj.

Pored ovih mesta restoran Skadarlija je mesto koje je svakako vredno pomena. Nalazi se na samom dnu Skadarlije i ovde možete uživati u specijalitetima kako nacionalne tako i internacionalnu kuhinje, u najljubaznijem osoblju, prijatnoj atmosferi i bogatom asortimanu pića.

Pored ovih kafana svakako trebate posetiti i kafanu Mali Vrabac. Nalazi se u samom srcu Skadarlije i idealno je mesto za proslavu bilo kog tipa.

Za Skadarliju kažu da nikada ne spava tako da pored fenomenalnog noćnog provoda koja Skadarlija nudi imajte na umu da ukoliko ćelite ručak preko dana takože možete naratiti I uživai u ovom tako prelepom a jedinstvenom ambijentu.

- Advertisment -

Most Popular

Tunis ili Turska – Poređenje uz koje će izbor biti lakši

Planiranje letovanja zahteva pažljiv izbor destinacije, a izbor između Turske i Tunisa može biti posebno izazovan. Obe zemlje nude jedinstvene atrakcije, prelepe plaže i...

Sta uključuju veliki gradjevinski projekti – Sve što je potrebo da znate

Veliki građevinski projekti su monumentalni poduhvati koji zahtevaju detaljno planiranje, velike resurse i inovativne tehnologije. Ovi projekti ne samo da oblikuju pejzaž naših gradova...

Kako napraviti idealan plan za mršavljenje – Hrono dijeta za fit figuru do leta

Hrono dijeta je postala popularna širom sveta zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu ishrani i mršavljenju. Osnova hrono dijete je u sinhronizaciji unosa hrane sa biološkim...

Vodič za učenje muzičkih nota

Muzičke note su osnovni gradivni blokovi muzike, a njihovo učenje je prvi korak ka razumevanju i sviranju muzičkih dela. Bez obzira da li ste...

Recent Comments