Naslovna Vesti Kiš: Izložba iz opusa Vladimira Veličkovića u MSU

Kiš: Izložba iz opusa Vladimira Veličkovića u MSU

“Moram da priznam da imam tremu. Nije nimalo lako nastaviti sa programima u Muzeju koji je posle više od decenije svoja vrata otvorio domaćoj i stranoj publici izložbom umetnice Marine Abramović. To je vrlo visoko postavljena lestvica, kako umetnički i kreativno, tako i produkcijski”, rekao je Kiš.

Svakako, prvo šta moramo da uradimo, rekao je on, jeste da konačno decentralizujemo scenu savremene umetnosti u Srbiji i da stalnu postavku Muzeja stavimo na domaću, a ukoliko se ukaže prilika i na regionalnu turneju, saopštio je MSU.

“Voleo bih da u čast lika i dela umetnika Vladimira Veličkovića organizujemo izložbu njegovog bogatog umetničkog opusa”, kazao je novi vršilac dužnosti direktora Muzeja savremene umetnosti.

On je naveo da pored realizacije već isplaniranih izložbi, u narednom periodu ima želju i ideju da program Muzeja obogati i brojnim novim inicijativama i afirmaciji mladih umetnika.

“Posebnu pažnju sigurno ćemo usmeriti i dobrim pripremama za sledeće Venecijansko bijenale”, najavio je Kiš.

Dosadašnji predsednik Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti prof. dr Nikola Šuica povukao se juče sa ove funkcije, istovremeno zadržavajući mesto člana u Upravnom odboru Muzeja.

Novoimenovani član Upravnog odbora Muzeja Nikola Božović ističe da rukovodstvo u novom sastavu više nema vremena za gubljenje.

“Svi članovi Upravnog odbora MSU imaju dovoljno iskustva i dovoljno dobre namere. U ovim uzbudljivim vremenima moja genercija ima priliku da pomogne u razvoju umetnosti u Srbiji. Ukoliko to nije moguće, mi ćemo taj posao prepustiti nekome drugome”, poručio je Božović.

Nakon što je predsednik Upravnog odbora Muzeja savremene umetnosti podneo ostavku na to mesto, oglasio se i Stručni tim MSU. Ističu da je time što je za v. d. direktora izabran Viktor Kiš, koji nije bio na spisku kandidata koje je Upravni odbor prosledio ministarstvu, narušena autonomija ove institucije. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Zdravi obroci dostava: Brza i ukusna rešenja za Vašu zdravu Ishranu

U današnjem brzom ritmu života, održavanje zdrave ishrane postaje izazov, a balansiranje između poslovnih obaveza, porodičnih aktivnosti i fizičkih vežbi često ostaje nedostižan cilj....

Dodatna računarska oprema

U današnjem digitalnom dobu, računari su postali središnji deo našeg svakodnevnog života. Bilo da radimo od kuće, igramo video igre, ili jednostavno surfujemo internetom,...

Zašto je vaša bezbednost i zaštita porodice bitna

Život je neizvestan, a misao o neplaniranim događajima i neželjenim situacijama može biti zastrašujuća. Nijedan od nas ne može predvideti budućnost, ali možemo preduzeti...

Šta nakon provoda?

Jutarnja kafa u boemskim kafićima Nakon uzbudljive noći provoda u Beogradu, možda vam je potrebno malo opuštanja i vraćanje u normalan ritam. Ništa ne može...

Recent Comments