Naslovna Vesti "Carbon copy", kako indigo papir postane deo društvene memorije

“Carbon copy”, kako indigo papir postane deo društvene memorije

Zidne instalacije Milanovića utemeljene su na bezgraničnom kombinovanju mnoštva različitih vremenskih i prostornih odrednica. Jedna upečatljiva serija crteža nastala je u okviru istraživanja fenomena precrtavanja.

“Ja se već godinama bavim precrtavanjem nekih aktuelnosti, fotografija zanimljivih iz dnevne štampe i kao postupak metodološki koristim upotrebu indigo papira. Sada već zaboravljenog sredstva i alata, pa su i ti papiri postali deo moje memorije, ali i memorije društva i sistema u kome smo funkcionisali. Memorija neke medijske slike koja je trajala godinama za nama”, rekao je Vladimira Milanović, autor izložbe.

Fenomen aproprijacije je nešto čime se umetnik bavio i u prethodnim radovima preuzimajući različita dela iz istorije umetnosti.

Na postavci je aproprijacija na nivou preuzimanja nekih dnevnih događaja i njihovog izmeštanja iz sfere informacije u sferu umetnosti.

“To što je meni zanimljivo u njegovom radu to je taj njegov dijaloški odnos sa istorijom umetnosti.Ovde je reč o crtežu i njegovom prostornom, vremenskom određenju. Napravio je varijantu da se igra, zaista igra linijama , prelazeći iz jednog medija u drugi tako da u prostoru daje jednu jako bogatu sliku”, kaže Dragica Vuković, istoričar umetnosti.

Da je instalacijama Vladimir Milanović zaista uspeo da osvoji i oplemeni prostor galerije, uverićete se ako razgledate izložbu “Carbon Copy” u narednih deset dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Zdravi obroci dostava: Brza i ukusna rešenja za Vašu zdravu Ishranu

U današnjem brzom ritmu života, održavanje zdrave ishrane postaje izazov, a balansiranje između poslovnih obaveza, porodičnih aktivnosti i fizičkih vežbi često ostaje nedostižan cilj....

Dodatna računarska oprema

U današnjem digitalnom dobu, računari su postali središnji deo našeg svakodnevnog života. Bilo da radimo od kuće, igramo video igre, ili jednostavno surfujemo internetom,...

Zašto je vaša bezbednost i zaštita porodice bitna

Život je neizvestan, a misao o neplaniranim događajima i neželjenim situacijama može biti zastrašujuća. Nijedan od nas ne može predvideti budućnost, ali možemo preduzeti...

Šta nakon provoda?

Jutarnja kafa u boemskim kafićima Nakon uzbudljive noći provoda u Beogradu, možda vam je potrebno malo opuštanja i vraćanje u normalan ritam. Ništa ne može...

Recent Comments