Naslovna Vesti "Carbon copy", kako indigo papir postane deo društvene memorije

“Carbon copy”, kako indigo papir postane deo društvene memorije

Zidne instalacije Milanovića utemeljene su na bezgraničnom kombinovanju mnoštva različitih vremenskih i prostornih odrednica. Jedna upečatljiva serija crteža nastala je u okviru istraživanja fenomena precrtavanja.

“Ja se već godinama bavim precrtavanjem nekih aktuelnosti, fotografija zanimljivih iz dnevne štampe i kao postupak metodološki koristim upotrebu indigo papira. Sada već zaboravljenog sredstva i alata, pa su i ti papiri postali deo moje memorije, ali i memorije društva i sistema u kome smo funkcionisali. Memorija neke medijske slike koja je trajala godinama za nama”, rekao je Vladimira Milanović, autor izložbe.

Fenomen aproprijacije je nešto čime se umetnik bavio i u prethodnim radovima preuzimajući različita dela iz istorije umetnosti.

Na postavci je aproprijacija na nivou preuzimanja nekih dnevnih događaja i njihovog izmeštanja iz sfere informacije u sferu umetnosti.

“To što je meni zanimljivo u njegovom radu to je taj njegov dijaloški odnos sa istorijom umetnosti.Ovde je reč o crtežu i njegovom prostornom, vremenskom određenju. Napravio je varijantu da se igra, zaista igra linijama , prelazeći iz jednog medija u drugi tako da u prostoru daje jednu jako bogatu sliku”, kaže Dragica Vuković, istoričar umetnosti.

Da je instalacijama Vladimir Milanović zaista uspeo da osvoji i oplemeni prostor galerije, uverićete se ako razgledate izložbu “Carbon Copy” u narednih deset dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Tunis ili Turska – Poređenje uz koje će izbor biti lakši

Planiranje letovanja zahteva pažljiv izbor destinacije, a izbor između Turske i Tunisa može biti posebno izazovan. Obe zemlje nude jedinstvene atrakcije, prelepe plaže i...

Sta uključuju veliki gradjevinski projekti – Sve što je potrebo da znate

Veliki građevinski projekti su monumentalni poduhvati koji zahtevaju detaljno planiranje, velike resurse i inovativne tehnologije. Ovi projekti ne samo da oblikuju pejzaž naših gradova...

Kako napraviti idealan plan za mršavljenje – Hrono dijeta za fit figuru do leta

Hrono dijeta je postala popularna širom sveta zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu ishrani i mršavljenju. Osnova hrono dijete je u sinhronizaciji unosa hrane sa biološkim...

Vodič za učenje muzičkih nota

Muzičke note su osnovni gradivni blokovi muzike, a njihovo učenje je prvi korak ka razumevanju i sviranju muzičkih dela. Bez obzira da li ste...

Recent Comments