Naslovna Vesti Trejsi Ševalije: Džejn Ostin mi je inspiracija

Trejsi Ševalije: Džejn Ostin mi je inspiracija

Na put u prošlost krenula je već s prvim romanom “Devičanski plavo”, a na zvezdane staze s romanom “Devojka s bisernom minđušom”.

Preveden je na 38 jezika i prodat u više od pet miliona primeraka. Sada nas vodi u Vinčester, u predvečerje Drugog svetskog rata.

Još jednom nalazite inpiraciju u istoriji?

– Da, volim istoriju, mislim da možemo da gradimo mostove između sadašnjosti i prošlosti, da učimo iz prošlosti, barem se nadam, i ja želim da gradim te mostove.

Zašto ste izabrali baš tridesete godine prošlog veka?

– To je zanimljivo vreme za romanopisca. Većina autora piše o jednom ili drugom ratu ali vreme između njih je zaista važno za istoriju i dobro za književnost.

Ko je zapravo Vajolet, glavna junakinja?

– Izmislila sam je. Izgubila je verenika u Prvom svetskom ratu, ne može da se uda, a društvo je tada od žene to očekivalo. Veoma joj je teško, ali pokušava da nauči kako da vodi nezavisan život i to je dobra pouka.

Duh Džejn Ostin se oseća u knjizi. Da li dobro zapažam?

– Džejn Ostin je sahranjena upravo u Vinčesterskoj katedrali i svaki put kada odem ja se poklonim ispred njenog groba. Bila mi je stvarno inspiracija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Tunis ili Turska – Poređenje uz koje će izbor biti lakši

Planiranje letovanja zahteva pažljiv izbor destinacije, a izbor između Turske i Tunisa može biti posebno izazovan. Obe zemlje nude jedinstvene atrakcije, prelepe plaže i...

Sta uključuju veliki gradjevinski projekti – Sve što je potrebo da znate

Veliki građevinski projekti su monumentalni poduhvati koji zahtevaju detaljno planiranje, velike resurse i inovativne tehnologije. Ovi projekti ne samo da oblikuju pejzaž naših gradova...

Kako napraviti idealan plan za mršavljenje – Hrono dijeta za fit figuru do leta

Hrono dijeta je postala popularna širom sveta zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu ishrani i mršavljenju. Osnova hrono dijete je u sinhronizaciji unosa hrane sa biološkim...

Vodič za učenje muzičkih nota

Muzičke note su osnovni gradivni blokovi muzike, a njihovo učenje je prvi korak ka razumevanju i sviranju muzičkih dela. Bez obzira da li ste...

Recent Comments