Naslovna Vesti Statueta "Joakim Vujić" kostimografkinji Milanki Berberović

Statueta “Joakim Vujić” kostimografkinji Milanki Berberović

Odluku je jednoglasno doneo žiri u sastavu: rediteljka i predsednica žirija Anđelka Nikolić, direktor Knjaževsko-srpskog teatra Miloš Krstović, kostimografkinja Jelena Janjatović i glumice Nada Jurišić i Isidora Rajković.

Ovogodišnja dobitnica Statuete Joakim Vujić, Milanka Berberović, istaknuta je srpska kostimografkinja koja je u svojoj višedecenijskoj karijeri ostvarila više od dvesta kostimografija u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji i inostranstvu.

Višestruko je nagrađivana za svoj umetnički rad. 

Redovni je profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu od 1997. godine čiji je dekan bila u periodu od 2001. do 2005.

Na Univerzitetu umetnosti u Beogradu dobila je titulu profesor emeritus 2010. Od 1988. Milanka Berberović sarađuje kao gostujući profesor na univerzitetima u Čikagu i Severnoj Karolini. 

Statueta “Joakim Vujić” ovogodišnjoj dobitnici biće uručena 15. februara, na Sretenje , kada kragujevački teatar obeležava 185 godina od svog osnivanja.

Iste večeri na velikoj sceni najstarijeg pozorišta u Srbiji biće premijerno izvedena predstava Reja Kunija “Briši od svoje žene” u režiji Ferida Karajice.

Nakon premijere, pored Statuete Joakim Vujić, biće dodeljen i Prsten sa likom Joakima Vujića kostimografkinji Jeleni Janjatović i godišnje nagrade kragujevačkog teatra – glumcu Nikoli Milojeviću, scenografkinji Ani Kolbjanovoj i inspicijentu Aleksandru Miloradoviću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Tunis ili Turska – Poređenje uz koje će izbor biti lakši

Planiranje letovanja zahteva pažljiv izbor destinacije, a izbor između Turske i Tunisa može biti posebno izazovan. Obe zemlje nude jedinstvene atrakcije, prelepe plaže i...

Sta uključuju veliki gradjevinski projekti – Sve što je potrebo da znate

Veliki građevinski projekti su monumentalni poduhvati koji zahtevaju detaljno planiranje, velike resurse i inovativne tehnologije. Ovi projekti ne samo da oblikuju pejzaž naših gradova...

Kako napraviti idealan plan za mršavljenje – Hrono dijeta za fit figuru do leta

Hrono dijeta je postala popularna širom sveta zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu ishrani i mršavljenju. Osnova hrono dijete je u sinhronizaciji unosa hrane sa biološkim...

Vodič za učenje muzičkih nota

Muzičke note su osnovni gradivni blokovi muzike, a njihovo učenje je prvi korak ka razumevanju i sviranju muzičkih dela. Bez obzira da li ste...

Recent Comments