Naslovna Vesti Statueta "Joakim Vujić" kostimografkinji Milanki Berberović

Statueta “Joakim Vujić” kostimografkinji Milanki Berberović

Odluku je jednoglasno doneo žiri u sastavu: rediteljka i predsednica žirija Anđelka Nikolić, direktor Knjaževsko-srpskog teatra Miloš Krstović, kostimografkinja Jelena Janjatović i glumice Nada Jurišić i Isidora Rajković.

Ovogodišnja dobitnica Statuete Joakim Vujić, Milanka Berberović, istaknuta je srpska kostimografkinja koja je u svojoj višedecenijskoj karijeri ostvarila više od dvesta kostimografija u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji i inostranstvu.

Višestruko je nagrađivana za svoj umetnički rad. 

Redovni je profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu od 1997. godine čiji je dekan bila u periodu od 2001. do 2005.

Na Univerzitetu umetnosti u Beogradu dobila je titulu profesor emeritus 2010. Od 1988. Milanka Berberović sarađuje kao gostujući profesor na univerzitetima u Čikagu i Severnoj Karolini. 

Statueta “Joakim Vujić” ovogodišnjoj dobitnici biće uručena 15. februara, na Sretenje , kada kragujevački teatar obeležava 185 godina od svog osnivanja.

Iste večeri na velikoj sceni najstarijeg pozorišta u Srbiji biće premijerno izvedena predstava Reja Kunija “Briši od svoje žene” u režiji Ferida Karajice.

Nakon premijere, pored Statuete Joakim Vujić, biće dodeljen i Prsten sa likom Joakima Vujića kostimografkinji Jeleni Janjatović i godišnje nagrade kragujevačkog teatra – glumcu Nikoli Milojeviću, scenografkinji Ani Kolbjanovoj i inspicijentu Aleksandru Miloradoviću.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Zdravi obroci dostava: Brza i ukusna rešenja za Vašu zdravu Ishranu

U današnjem brzom ritmu života, održavanje zdrave ishrane postaje izazov, a balansiranje između poslovnih obaveza, porodičnih aktivnosti i fizičkih vežbi često ostaje nedostižan cilj....

Dodatna računarska oprema

U današnjem digitalnom dobu, računari su postali središnji deo našeg svakodnevnog života. Bilo da radimo od kuće, igramo video igre, ili jednostavno surfujemo internetom,...

Zašto je vaša bezbednost i zaštita porodice bitna

Život je neizvestan, a misao o neplaniranim događajima i neželjenim situacijama može biti zastrašujuća. Nijedan od nas ne može predvideti budućnost, ali možemo preduzeti...

Šta nakon provoda?

Jutarnja kafa u boemskim kafićima Nakon uzbudljive noći provoda u Beogradu, možda vam je potrebno malo opuštanja i vraćanje u normalan ritam. Ništa ne može...

Recent Comments