Opuštajuća i terapeutska masaža Beograd – sličnosti i razlike tretmana

0
103
terapeutska masaza cena

Postoji veliki broj masaža u modernom vremenu, koje se realizuju sa još različitijim potrebama i ciljevima koje klijenti teže da ispune. Pored sigurnog opuštanja tela, nove energije i dobrog raspoloženja, masaža Novi Beograd razvrstana je u brojne kategorije na osnovu tehnika kojom se realizuje, mesta na koje se deluje i nizom drugih parametara koji stvaraju njihovo diferenciranje.

Opuštajuća, odnosno „relaks“ i terapeutska masaža Beograd imaju veliki broj sličnosti, ali i bitnih razlika, zbog čega i predstavljaju odvojene vrste i tehnike tretmana. U nastavku teksta biće istaknute ključne sličnosti između navedenih vrsta masaža, kao i osnovne razlike na osnovu kojih klijenti mogu tačno uvideti kakav tip tretmana im je potreban u današnjem vremenu.

Sličnosti koje imaju opuštajuća i terapeutska masaža Beograd

Pored same atraktivne lokacije, kao novoizgrađeni deo prestonice koji svako voli da poseti, jer je jednostavno organizovan, pregledan i odlično povezan sa drugim opštinama, ali i mestima u zemlji, postoje određene sličnosti koje pruža terapeutska i opuštajuća masaža Novi Beograd. Konkretno, obe vrste masaža realizuju se pokretima ruku, delujući direktno na telo, odnosno kožu i sastav potkožnog tkiva, što stvara osećaj opuštanja, rasterećenja i relaksacije.

Takođe, terapeutska masaža Beograd isto kao i klasična, odnosno „relaks“ usluga daje sigurno otklanjanje napetosti u mišićima, umanjenje osećaja stresa, lošeg raspoloženja i otklanjanje negativne energije. Sve to, pružiće telu i duhu potpuno obnavljanje, osećaj nove snage i zadovoljstvo, što je veoma važno za svakodnevnicu. Kada je u pitanju terapeutska masaža cena je na sličnom nivou kao i za opuštajuću, okvirno oko 2.000 dinara za 35 minuta tretmana, ali se mogu javiti i određene razlike u cenovnicima salona.

Razlike koje imaju terapeutska i „relaks“ masaža Novi Beograd

Iako su navedene brojne sličnosti, generalno terapeutska i opuštajuća masaža Novi Beograd imaju i niz razlika. Naime, terapeutska masaža Beograd realizuje se sa osnovnim ciljem oporavka nakon povreda – preloma, iščašenja i uganuća, kao i radi otklanjanja bola i otoka usled različitih akutnih i hroničnih zdravstvenih tegoba. Za razliku od toga, „relaks“ masaža Novi Beograd za cilj ima opuštanje napetih mišića, stvaranje osećaja rasterećenja i maksimalnog užitka. Pokreti ruku kod terapeutske masaže su snažniji, jači i pritisak na telo i tkivo je veći u odnosu na „relaks“ uslugu, kako bi se otklonili ukočenost, bol, posledice išijalgije, teniskog lakta, hroničnog osteoartritisa i mnogih drugih pojava i promena.

Takođe, terapeutska masaža Beograd često je deo preporuke, ali i redovne terapije koju definišu lekari, kao element uspešnog oporavka, dok se savetuje i aktivnim sportistima. Obuhvata dubinsko delovanje na regije ruku, nogu, leđa, vrata, čak i stomaka, lica, šaka i stopala. Sa druge strane, opuštajuća masaža Novi Beograd ima fokus na delovanje površinskih nivoa mišića koji su najviše napeti, a to je u predelu vrata, leđa i ramena.

Postoji veliki broj sličnosti, ali još su izraženije razlike koje imaju opuštajuća i terapeutska masaža Beograd, zbog čega je važno da zainteresovani klijenti upoznaju spektar ovih profesionalnih usluga. Kako bi svako mogao samostalno ili uz konsultacije sa lekarom da odabere kakav tretman je u određenim stanjima i situacijama odgovarajući, bitno je da razume područje delovanja koje ima terapeutska, kao i „relaks“ masaža Novi Beograd.