Naslovna Vesti "Dobro došli na Goli otok", izložba fotografija o mestu o kome se...

“Dobro došli na Goli otok”, izložba fotografija o mestu o kome se nije govorilo

Nove izložbene postavke u Kulturnom centru Beograda spajaju dela savremenih umetnika koji u svom radu preispituju različite dimenzije i značenja vremena – društvene, sociološke i kulturološke fenomene nekad i sad.

Izložbom “Dobro došli na Goli otok” u galeriji Artget o istorijskom mestu o kome se nije govorilo sa 34 fotografije progovara autor internacionalne reputacije Milomir Kovačević.

“Dobro došli i na Goli otok i u Kulturni centar i na Iva lab. To je neka mala sreća kada ne znamo kuda se krećemo kada idemo ka nekom malom cilju, a zapravo se sve menja iz dana u dan. Bar ova izložba koja ima taj čudesan, a ironičan naziv zapravo je i neka moguća budućnost Golog otoka kao buduće turističke destinacije”, kaže Vesna Danilović, urednica programa KCB-a.

Izložba “Vreme 244 minuta ’33’sekunde ‘ – IVA.lab” u Likovnoj i galeriji Podroom ukršta radove 15 internacionalnih vizuelnih autora.

“Problematizujemo pojam vremena, to nije prvi put u umetnosti, to su umetnici radili vekovima unazad, ali ono što jeste neka poveznica između filma i videa jeste vreme”, ističe Slađana Petrović Varagić, kustos izložbe.

Raznovrsnim pristupima umetnici preispituju moć i značenje pokretne slike u današnjem vremenu. U neprestanoj borbi za nečije sekunde i minute, gubimo kontrolu nad sopstvenim vremenom. Umetnici su se jako obradovali otvaranju izložbi.

“Nije isto deliti umetnost onlajn i deliti umetnost uživo”, dodaje Varagićeva.

Dobro došli u Kulturni centar Beograda, na junska izložbena događanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Zdravi obroci dostava: Brza i ukusna rešenja za Vašu zdravu Ishranu

U današnjem brzom ritmu života, održavanje zdrave ishrane postaje izazov, a balansiranje između poslovnih obaveza, porodičnih aktivnosti i fizičkih vežbi često ostaje nedostižan cilj....

Dodatna računarska oprema

U današnjem digitalnom dobu, računari su postali središnji deo našeg svakodnevnog života. Bilo da radimo od kuće, igramo video igre, ili jednostavno surfujemo internetom,...

Zašto je vaša bezbednost i zaštita porodice bitna

Život je neizvestan, a misao o neplaniranim događajima i neželjenim situacijama može biti zastrašujuća. Nijedan od nas ne može predvideti budućnost, ali možemo preduzeti...

Šta nakon provoda?

Jutarnja kafa u boemskim kafićima Nakon uzbudljive noći provoda u Beogradu, možda vam je potrebno malo opuštanja i vraćanje u normalan ritam. Ništa ne može...

Recent Comments