Naslovna Vesti "Dobro došli na Goli otok", izložba fotografija o mestu o kome se...

“Dobro došli na Goli otok”, izložba fotografija o mestu o kome se nije govorilo

Nove izložbene postavke u Kulturnom centru Beograda spajaju dela savremenih umetnika koji u svom radu preispituju različite dimenzije i značenja vremena – društvene, sociološke i kulturološke fenomene nekad i sad.

Izložbom “Dobro došli na Goli otok” u galeriji Artget o istorijskom mestu o kome se nije govorilo sa 34 fotografije progovara autor internacionalne reputacije Milomir Kovačević.

“Dobro došli i na Goli otok i u Kulturni centar i na Iva lab. To je neka mala sreća kada ne znamo kuda se krećemo kada idemo ka nekom malom cilju, a zapravo se sve menja iz dana u dan. Bar ova izložba koja ima taj čudesan, a ironičan naziv zapravo je i neka moguća budućnost Golog otoka kao buduće turističke destinacije”, kaže Vesna Danilović, urednica programa KCB-a.

Izložba “Vreme 244 minuta ’33’sekunde ‘ – IVA.lab” u Likovnoj i galeriji Podroom ukršta radove 15 internacionalnih vizuelnih autora.

“Problematizujemo pojam vremena, to nije prvi put u umetnosti, to su umetnici radili vekovima unazad, ali ono što jeste neka poveznica između filma i videa jeste vreme”, ističe Slađana Petrović Varagić, kustos izložbe.

Raznovrsnim pristupima umetnici preispituju moć i značenje pokretne slike u današnjem vremenu. U neprestanoj borbi za nečije sekunde i minute, gubimo kontrolu nad sopstvenim vremenom. Umetnici su se jako obradovali otvaranju izložbi.

“Nije isto deliti umetnost onlajn i deliti umetnost uživo”, dodaje Varagićeva.

Dobro došli u Kulturni centar Beograda, na junska izložbena događanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Tunis ili Turska – Poređenje uz koje će izbor biti lakši

Planiranje letovanja zahteva pažljiv izbor destinacije, a izbor između Turske i Tunisa može biti posebno izazovan. Obe zemlje nude jedinstvene atrakcije, prelepe plaže i...

Sta uključuju veliki gradjevinski projekti – Sve što je potrebo da znate

Veliki građevinski projekti su monumentalni poduhvati koji zahtevaju detaljno planiranje, velike resurse i inovativne tehnologije. Ovi projekti ne samo da oblikuju pejzaž naših gradova...

Kako napraviti idealan plan za mršavljenje – Hrono dijeta za fit figuru do leta

Hrono dijeta je postala popularna širom sveta zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu ishrani i mršavljenju. Osnova hrono dijete je u sinhronizaciji unosa hrane sa biološkim...

Vodič za učenje muzičkih nota

Muzičke note su osnovni gradivni blokovi muzike, a njihovo učenje je prvi korak ka razumevanju i sviranju muzičkih dela. Bez obzira da li ste...

Recent Comments