Naslovna Vesti BDP pokreće TV kanal, cilj je promocija teatra i privlačenje nove publike

BDP pokreće TV kanal, cilj je promocija teatra i privlačenje nove publike

Zbog pandemije koronavirusa početak je malo odložen i očekuje se sa početkom nove pozorišne sezone – od 1. septembra.

“Jedan od najznačajnijih projekata Beogradskog dramskog pozorišta koji je zacrtan još mojim dolaskom. Tokom ovih šest meseci smo izvršili značajne pripreme”, rekao je Radivojević u Beogradskoj hronici.

“Nije bitna promocija samo Beogradskog dramskog i njegovog repertoara. Važna je promocija teatra generalno, gde bismo posebnu pažnju usmerili na animaciju nove publike, koja je svakako potrebna našim pozorištima. I ne samo našim, nego i regionalnim.”

Radivojević je izrazio nadu da će, osim kanala na Jutjubu, BDP dobiti i zvaničan program na kablovskoj televiziji, kako bi se podigao nivo interesovanja za srpska pozorišta.

“Na jednoj od sednica našeg udruženja smo došli do zaključka da je potrebno privlačenje nove publike. S druge strane, bavićemo se i drugim sadržajem, poput pozorišne hronike, gde ćemo imati osvrt na to šta se dešava u zemlji i inostranstvu. Zatim, specijalizovane emisije koje će se baviti teatrom sa najeminentnijim kritičarima, ekskluzivni intervjui sa najvećim umetnicima Evrope, regiona i Srbije.”

Osim predstava, na programu će biti specijalne emisije, ekskluzivni intervjui, arhivski snimci…

“Biće i predstava koje su obeležile istoriju teatra SFRJ, povratak antologijskih emisija Bardovi teatra i Mladi lavovi. Mi smo 9. marta već snimili emisiju sa Radetom Šerbedžijom koju je uređivala i vodila novinarka Tanja Nježić. Usmerićemo i pažnju na sve ono što se dešava u teatrima Srbije, regiona i Evrope i da na taj način teatar predstavljamo i najširoj publici i pokušamo da ih animiramo da dođu u naše pozorišne sale, kada za to dođe vreme.”

Otkrio je i kako zaista izgleda organizovati jedan ovako zahtevan projekat, u ovakvim okolnostima i u situaciji kada je najvažnije da ostanemo kod kuće.

“Mi smo bili korak do početka emitovanja programa, ali naravno da nas je ova stvar zakočila. Sa ovom sezonom smo na našem sajtu otvorili stranicu ‘arhiva’ na kojoj se mogu pogledati naše brojne predstave i sada radimo onako kako možemo, ali u svakom slučaju doći će do terminskog pomeranja. Nadam se da ćemo sa početkom sezone, početkom septembra meseca, imati i otvaranje programa TV BDP”, zaključio je Radivojević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Advertisment -

Most Popular

Tunis ili Turska – Poređenje uz koje će izbor biti lakši

Planiranje letovanja zahteva pažljiv izbor destinacije, a izbor između Turske i Tunisa može biti posebno izazovan. Obe zemlje nude jedinstvene atrakcije, prelepe plaže i...

Sta uključuju veliki gradjevinski projekti – Sve što je potrebo da znate

Veliki građevinski projekti su monumentalni poduhvati koji zahtevaju detaljno planiranje, velike resurse i inovativne tehnologije. Ovi projekti ne samo da oblikuju pejzaž naših gradova...

Kako napraviti idealan plan za mršavljenje – Hrono dijeta za fit figuru do leta

Hrono dijeta je postala popularna širom sveta zahvaljujući svom jedinstvenom pristupu ishrani i mršavljenju. Osnova hrono dijete je u sinhronizaciji unosa hrane sa biološkim...

Vodič za učenje muzičkih nota

Muzičke note su osnovni gradivni blokovi muzike, a njihovo učenje je prvi korak ka razumevanju i sviranju muzičkih dela. Bez obzira da li ste...

Recent Comments