8.2 C
New York
Wednesday, April 1, 2020
Home Vesti Mihajlović: Umesto na dizel, pravićemo lokomotive na gas

Mihajlović: Umesto na dizel, pravićemo lokomotive na gas

Zorana Mihajlović i prvi zamenik generalnog direktora “Ruskih železnica” Sergej Pavlov razgovarali su u prisustvu ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka o tekućim i budućim infrastrukturnim projektima u železničkom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo.

Mihajlovićeva je istakla da RŽD izvodi radove na najtežem i najvećem projektu u ovom delu Evrope – izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte i da će se krajem sledeće godine od Beograda do Novog Sada voziti 200 kilometara na čas.

Razgovaralo se, navela je ministarka, i o novim projektima, o kojima je bilo reči i između predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, pre svega o nastavku rekonstrukcije Barske pruge od Valjeva do Vrbnice i izgradnji jedinstvenog dispečerskog centra.

“Očekujemo da prilikom posete generalnog direktora RŽD u aprilu potpišemo sporazum o rekonstrukciji pruge, ali i položimo kapsulu i obeležimo početak radova na izgradnji ovog dispečerskog centra”, rekla je Mihajlovićeva.

Navela je i da je ponosna na podršku Ruske Federacije i dodala da RŽD razmatra predlog da u Srbiji napravi zajedničku kompaniju za lokomotive na gas, što bi bilo od velikog značaja za srpsku privredu.

“Umesto na dizel pravićemo lokomotive na gas”, rekla je Mihajlovićeva.

Razgovori i o novim aktivnostima

Sergej Pavlov je rekao da se radovi na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada izvode po ugovorenoj dinamici i da je ona deo saobraćajnog koridora kojim će vozovi ići 200 kilometara na sat.

“Pored aktuelnih projekata, danas smo razgovarali i o novim aktivnostima, pre svega barskoj pruzi i jedinstvenom dispečerskom centru. Mi u Srbiji na gradilištima imamo 1.500 radnika i srećni smo što sa našim srpskim kolegama možemo da podelimo znanje i iskustvo”, rekao je Pavlov.

Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je potpredsednici Vlade i ministarstvu na dobroj sveobuhvatnoj saradnji i podršci, što je izuzetno važno za uspešnu implementaciju projekata.

“Ponosni smo što su Ruske železnice deo razvoja Srbije i realizacije projekata u vašoj zemlji. Razvoj infrastrukture je ključno za integraciju Srbije u Evropu, siguran sam da ćemo i dalje pospešivati saradnju u oblasti infrastrukturnih projekata”, rekao je ambasador.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Gale za RTS: Sada imamo vremena da radimo na sebi

Kao što se i ostale stvari ovih dana rade "onlajn", tako se trenira i tekvondo. "Napravili smo raspored po kojem radimo. Svi treneri se okupe...

Ruštu Redžber u kritičnom stanju

Kako je objavila njegova supruga Isil, stanje 46-godišnjeg bivšeg čuvara mreže Antalije, Fenerbahčea, Barselone i Bešiktaša, se pogoršava i svi su u šoku. Pojedini...

Nikolić: Od sobe sam napravio mini teretanu

Prvotimac Crvene zvezde Veljko Nikolić izjavio je da se navikao na novi režim života i rada u vanrednim okolnostima. "Zbog cele situacije ne možemo da...

Levajac: Prvo sam bio razočaran, ali napredovaću još do OI

Mladi stonoteniser krajem januara bio je junak reprezentacije Srbije, koja je olimpijsku vizu za Igre u Tokiju izborila posle pobede od 3:2 nad reprezentacijom...

Recent Comments