-5.7 C
New York City
Friday, February 21, 2020
Home Vesti Mihajlović: Umesto na dizel, pravićemo lokomotive na gas

Mihajlović: Umesto na dizel, pravićemo lokomotive na gas

Zorana Mihajlović i prvi zamenik generalnog direktora “Ruskih železnica” Sergej Pavlov razgovarali su u prisustvu ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka o tekućim i budućim infrastrukturnim projektima u železničkom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo.

Mihajlovićeva je istakla da RŽD izvodi radove na najtežem i najvećem projektu u ovom delu Evrope – izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte i da će se krajem sledeće godine od Beograda do Novog Sada voziti 200 kilometara na čas.

Razgovaralo se, navela je ministarka, i o novim projektima, o kojima je bilo reči i između predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, pre svega o nastavku rekonstrukcije Barske pruge od Valjeva do Vrbnice i izgradnji jedinstvenog dispečerskog centra.

“Očekujemo da prilikom posete generalnog direktora RŽD u aprilu potpišemo sporazum o rekonstrukciji pruge, ali i položimo kapsulu i obeležimo početak radova na izgradnji ovog dispečerskog centra”, rekla je Mihajlovićeva.

Navela je i da je ponosna na podršku Ruske Federacije i dodala da RŽD razmatra predlog da u Srbiji napravi zajedničku kompaniju za lokomotive na gas, što bi bilo od velikog značaja za srpsku privredu.

“Umesto na dizel pravićemo lokomotive na gas”, rekla je Mihajlovićeva.

Razgovori i o novim aktivnostima

Sergej Pavlov je rekao da se radovi na deonici brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada izvode po ugovorenoj dinamici i da je ona deo saobraćajnog koridora kojim će vozovi ići 200 kilometara na sat.

“Pored aktuelnih projekata, danas smo razgovarali i o novim aktivnostima, pre svega barskoj pruzi i jedinstvenom dispečerskom centru. Mi u Srbiji na gradilištima imamo 1.500 radnika i srećni smo što sa našim srpskim kolegama možemo da podelimo znanje i iskustvo”, rekao je Pavlov.

Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je potpredsednici Vlade i ministarstvu na dobroj sveobuhvatnoj saradnji i podršci, što je izuzetno važno za uspešnu implementaciju projekata.

“Ponosni smo što su Ruske železnice deo razvoja Srbije i realizacije projekata u vašoj zemlji. Razvoj infrastrukture je ključno za integraciju Srbije u Evropu, siguran sam da ćemo i dalje pospešivati saradnju u oblasti infrastrukturnih projekata”, rekao je ambasador.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Svi bi trebalo da znaju ove stvari o seksu, a one se ne uče

Nema razloga da edukacija o seksu prestane nakon tinejdžerski dana, pogotovo ako je većina znanja nakon toga donete na osnovu filmova za odrasle. Nedavni...

Pravi magiju, a sigurno ga zapostavljate: Kako pravilno da koristite uvijač za trepavice?

Da li i vi posedujete uvijač za trepavice na koji ste zaboravili da postoji ili mislite da vam ne može pomoći? Ne pravite tu...

Ako ne volite da ih jedete, neka vam postanu “dnevna doza terapije”: Namirnice koje sprečavaju starenje

U borbi protiv preranog starenja, veliku ulogu igra hrana koju svakodnevno konzumiramo Ne kaže se džaba da zdravlje na usta ulazi. Prvi odraz stanja organizma...

Pravi magiju, a sigurno ga zapostavljate: Kako pravilno da koristite uvijač za trepavice?

Da li i vi posedujete uvijač za trepavice na koji ste zaboravili da postoji ili mislite da vam ne može pomoći? Ne pravite tu...

Recent Comments