Naslovna Dom Dom po vašoj meri

Dom po vašoj meri

Složićemo se uređenje doma nije lak zadatak, pogotovu ukoliko odlučite da na sebe preuzmete celokupnu organizaciju. Planiranje budžeta, izbor nameštaja, odabir boja i još mnogo toga što uređenje jednog enterijera nosi sa sobom ume da bude poprilično naporno i iscrpljujuće . Sa druge strane ne mogu svi ni priuštiti profesionalnog dizajnera enterijera ili arhitetktu koji bi doneo odluke umesto vas. Ipak u ovom tekstu donosimo vam nekoliko odličnih saveta koji će vam pomoći da organizujete i uredite prostorije vašeg doma na način koji bi to jedan stručnjak učinio. 

Birajte praktičnost

Volimo da kažemo da životni prostor treba opremiti tako da vam olakša svakodnevne kućne obaveze na način da ih obavljate ne razmišljajući i sa lakoćom. Baš zato stavite akcenat prilikom uređenja doma na kuhinju. Pa tako olakšajte svoj rad u kuhinji. Ono što je bitno jeste da kuhinja bude što prostranija i sa što više mesta za odlaganje posuđa. Najčešće korišćene stvari neka vam budu uvek pri ruci. 

Ukoliko ste osoba koja dosta vremena provodi u kuhinji pripremajući najrazličitija jela svakako birajte kvalitetne kuhinjske ploče na kojima ćete obrađivati namernice pre samog kuvanja. Najpraktičnijim pokazale su se mermerne ploče, one ujedno imaju i najduži životni vek. Kada smo kod praktičnosti sve veću popularnost imaju stakla za kuhinje po meri. Staklo na zidu kuhinje ne samo da izgleda prelepo već će vas rešiti dosadnog čišćenja fuga koje su neizostavne kada su keramićke pločice u pitanju.  

Staklo za kuhinju po meri daće jedan sasvim drugačiji, moderniji  izgled vašoj kuhinji. Osim što dobro izgleda i što se izvodi po meri, sjajna površina stakla čini prostoriju vizuelno većom. Osim toga staklo je lako za održavanje, sve što vam je potrebno jeste najobičniji sprej za staklo za razliku od fuga na keramičkim pločicama koje su moramo priznati prilično nezgodne za čišćenje.

Izbor boja za vaš dom

Prava kombinacija boja moze vašem domu dati izuzetan izgled. Ono što vam možemo preporučiti kada je odabir boja za vaš enterijer u pitanju jeste da se držite dve ili tri boje koje se najbolje slažu. Jedna glavna boja neka bude za zidove, druga neka bude namenjena većem nameštaju u stanu poput garniture ili stolica, a treća za sitne dekorativne detalje poput jastučića, sveća, vaza za cveće.  Sve više njih se odlučuje za belu boju i dizajniranje prostorije koja će biti potpuno u beloj boji ali u tom slučaju savet je da koristite više nijansa bele. 

Odabir nameštaja

Pre same kupovine nameštaja ne zaboravite da izmerite isti. Isto važi i za sam enterijer. Neophodno je uzeti sve potrebne mere pre nego što krenete u potragu za nameštajem. Kada birate nameštaj za vaš dom savet je da birate što kvalitetniji. Birajte otporne i dugotrajne materijale koji su vredni ulaganja i godinama zadržavaju formu i namenu a ujedno garantuju postojan nameštaj. Ostanite pri neutralnim bojama jer se lako uklapaju sa ostatkom enterijera.

Osvetljenje

Osim odabira boja u samom prostoru, veoma je važno odabrati adekvatno osvetljenje koje će upotpuniti utisak. Slobodno možemo reći da je osvetljenje u svakom enterijeru od presudne važnosti. Uvek je najbolje imati što više prirodnog svetla i u tom slučaju nikako ga ne treba blokirati nameštajem i debelim zavesama. Kada je u pitanju veštačko osvetljenje savet je da pored glavnog osvetljenja u sobi – lustera, imamo i sporednu rasvetu – rasvetu na zidovima ili neke interesantne stone ili podne lampe. 

- Advertisment -

Most Popular

Evo šta treba da znate ukoliko iznajmljujete automobil

Ukoliko ste stranac u Beogradu ili jednostavno živite u ovom gradu a tražite jednostavan način da se vozite po gradu onda je rent a...

Novi model fiskalizacije – mnogo pitanja privrednika

Iako je zakonom predviđena od 1. januara, E-fiskalizacija će početi dva meseca ranije, uz prelazni period do aprila iduće godine. Uz predlog izmena zakona...

Prodaje se BMW u kom je ubijen Tupak

BMW 750iL iz 1996. godine, u kome je ubijen jedan od najvećih repera svih vremena, nedavno se ponovo našao na tržištu i u MGM...

Kako da u tri koraka povratite odmoran izgled područja oko očiju

Tragovi umora (i godina!) najbrže se očituju na okoloočnoj regiji. Eksperti otkrivaju kako da povratite odmoran izgled ovog područja  Znate li kako da najefikasnije izbrišete...

Recent Comments