Doček nove 2014 na trgu: Jagodina Dinča, Paraćin nema doček

vatrometRok grupe, trubači i vatromet obeležiće ove godine novogodišnju noć po gradovima Srbije. Ali i nešto skromniji honorari za izvođače nego ranijih godina. Mere štednje u najluđoj noći osetiće se i u Novom Sadu koji je zakinuo pet miliona dinara za provod na Trgu slobode. Mnogo drastičnije se štedelo u Nišu, koji ove godine za doček neće izdvojiti ni dinara.

„Nišlijama će za doček pevati naš bend Galija, a posle ponoći trubači, odnosno orkestar Bobana Markovića. Program počinje u 22 sata i trajaće do dva sata posle ponoći. Naravno u ponoć će biti vatromet“, kažu za Danas u kabinetu gradonačelnika Niša, uz napomenu da grad to ništa neće koštati. Vatromet je građanima Niša, kako nam je rečeno, obezbedio „anonimni darodavac“, dok je građevinska firma Banković iz Surdulice odlučila da časti Nišlije i plati izvođače.

Novogodišnji program u Novom Sadu, ali i sve ono što je grad pripremio za katolički i pravoslavni Božić, koštaće 19 miliona dinara, pet manje nego prošle godine. Prema rečima Peđe Ivovića iz Kulturnog centra koji organizuje doček, na Trgu slobode sviraće i pevati Lena Kovačević, bend Ane Štajdohar, kao i lokalni bend Čika Joca i Zmajevi. Posle ponoći nastupa Riblja čorba.

Grad Čačak će iz budžeta za doček na Trgu izdvojiti 833.000 dinara, a Čačane će zabavljati rok bendovi Teatar dur i Za dž. U ponoć će, nakon vatrometa, svirati trubački orkestar Mila Stanića. Čačak će ove godine, kako su najavili iz gradske uprave, imati i novu i kvalitetniju uličnu dekorativnu rasvetu i ukrase za novogodišnje i božićne praznike, za šta je izdvojeno 1,6 miliona dinara.

Dočeka Nove godine, bar ne organizovanog, u centru grada neće biti u Paraćinu ove godine, a stanovnici ovog grada će tek narednog dana moći da se opuste uz lokalne izvođače. U najluđoj noći u Valjevu nastupiće učesnice poslednje Evrovizije Moje tri, odnosno Nevena, Sara i Mirna. Za njihov nastup iz budžeta grada izdvojeno je nešto manje od 1,5 miliona dinara. Novogodišnji koncert na otvorenom u Valjevu počeće u 22 sata, a u ponoć će biti organizovan, naravno, vatromet.

Pročitaj i:

Relativno skromno za Novu godinu biće i u Jagodini, bar tako tvrdi predsednik Skupštine ovog grada Dragan Marković Palma. „Doček u Jagodini je uvek simboličan. Ove godine sviraće nam jedan orkestar iz Jagodine, a pevati Milan Dinčić Dinča (jedna od grandovih zvezda) i to ispod svake cene“, kaže Marković za Danas. Dinča je, kako kaže Palma, spustio cenu Jagodincima zarad tradicionalno „dobre saradnje sa Grandom“, ali i zato „što mu je nešto drugo u poslednjem trenutku otpalo“.

„Ne dajemo nikad mnogo novca na velike dočeke i skupe pevače jer taj novac volimo da usmerimo na nešto drugo, kao što je na primer borba protiv bele kuge“, napominje Marković.

 

Komentari

Komentari

PROČITAJ I...
Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.